LogoLillaNaas

Lite historia

Företaget startades 1992 med textilförsäljning och gardinsömnad och har sedan 2003 hållit till på Lilla Nääs. Sortimentet utökades då med kvalitétmöbler och inredningsaccenterna och i samband med det ändrade vi företagsnamnet till Huset Lilla Nääs AB

 

Huset som har mycket charm och atmosfärd byggdes 1829-1830 av Peter Wilhelm Berg som var ägare till närliggande Nääs Slott.

 

Då han hade upplevt ett par stora och våldsamma bränder i Göteborg ville han unvika att bygga i trä, utan lät bygga i sten och tegel. Han hade ett eget tegelbruk vid Mellan Nääs. Peter W Berg beskrivs som en  man som var mån om sin personal, förut arbetarbostäderna på Lilla Nääs som han ståndmässigt placerade i början av allén till Nääs Slott, byggde han även traktens första folkskola och startade även Nääs bomullsfabrik i Tollered

 

År 1904 var det ett jordskalv som kändes kraftigt i stora delar av södra Sverige. Det skedde en söndag förmiddag under högmässan när alla satt i kyrkan, och det var så kraftigt att det blev en spricka i Lilla Nääs östra fasad som finns kvar än idag.

 

Lilla Nääs användes som bostäder enda fram till slutet av 1970-talet, därefter har huset fungerat som butik.

 

Affärsidé

Huset Lilla Nääs affärsidé är att erbjuda ett unikt heminredningssortiment av starka varumärken med hög kvalitet och stil. Hos oss finner du accenterna, hemtextilierna och möblerna du normalt inte finner hos de stora butikskedjorna. Vill du ha hjälp med sömnad hjälper vi dig gärna med det i vår ateljé. Som diplomerad gardintapetsör utförs all sömnad med stor noggranhet.

 

Personlig inredning gör ditt hem unikt. Kvalitet och god design lönar sig alltid.

 

Kombinera gärna ditt besök hos oss med att besöka Nääs Slott och dess historiskt intressanta omgivningar.

Huset lilla Nääs från Göteborgshållet
Huset Lilla Nääs från Alingsåshållet
Nääs Slott med sin vackra omgivning
Bryggan nedanför Nääs Slott